Dit ideelle miljø

Dit ideelle miljø

I mit sidste indlæg forklarede jeg om Human Designs syn på sund kost. Det handlede kort sagt om hvilke gener du har nedarvet. På forskellige tidspunkter i løbet af menneskehedens evolution udvikledes forskellige typer af fordøjelse. Ved at følge din unikke diæt sikrer du dig maksimal hjernekraft, energi, vitalitet og sundhed. Hvis du ikke fik læst det, kan du gå tilbage og læse det her: Sund Kost

I dag vil jeg fortælle om næste skridt på rejsen mod at realisere dit maksimale potentiale. Ved at følge din korrekte fordøjelse får du den stærkeste mulige krop, og den bedst mulige hjerne. Efter du er fyldt 30 og kroppen er fuldt udviklet, kommer en ny vigtig parameter ind; miljø. I hvilket miljø trives din krop bedst muligt?

Ved at leve i dit korrekte miljø, møder du simpelthen mindre modstand i dit liv. Din krop slides mindre, og holder derfor længere. Ved at være i dit korrekte miljø, sikrer du også dig selv succes. Din krop og hjerne er skræddersyet til at tilføre noget helt specielt og unikt til menneskeheden. Det er meningen du skal dele dine unikke gaver og talenter til glæde for dig selv og andre. Hvis du ikke er i det rigtige miljø, så møder du ikke de rigtige mennesker. Du får aldrig de rigtige muligheder, og du når derfor aldrig rigtigt ”i gang” med dit unikke bidrag til verdenshistorien.

Så hvis du kunne tænke dig at have en krop der holder længere, bedre helbred og samtidig sikre dig selv materiel, følelsesmæssig, intellektuel og endda spirituel succes, så læs blot videre!

 

De tre bymiljøer

De første tre miljøer er tættere knyttet til byen end til naturen. Lad os starte med det første.

 

1) Grotten/hulen

Nogle af de allertidligste mennesker levede i grotter og huler. Men modsat hvad man måske tror, så kunne der faktisk være enormt mange mennesker i en grotte. Der kunne være et mindre samfund! Derfor er grotten knyttet til både at være indendørs, men generelt også at være tættere på byen (der hvor det sker) og hvor der er mange mennesker og social aktivitet. Det vigtigste i grotten er princippet om, at der kun er én indgang. Og denne indgang er der stærk kontrol med! Dvs. grottemennesker er faktisk designet til at være mest inden døre, og kontrollere hvem der kommer ind og ud af grotten. Det har noget at gøre med sikkerhed og overlevelse. Grottemenneskers krop er simpelthen mere rolig når denne adgangskontrol er mulig. Men i vor moderne dage kan selv en bil være en grotte. Du har fire ”vægge”, og du kan altid låse døren. Grottemennesker oplever måske endda naturligt når de kører bil, at de låser døren når de har sat sig ind. Dette bunder i det instinktive behov for overlevelse og beskyttelse. En lejlighed i byen, hvor der jo er en indgang til opgangen (adgangskontrol 1) og så selvfølgelig døren til lejligheden (adgangskontrol 2) er lige i øjet. En grotteperson vil føle sig sikker, velvidende at alle og enhver ikke kan få adgang til deres hule.

Resumé: det skal være tæt på/i byen, tæt på mennesker, inden døre, masser af social aktivitet, og kun én indgang (der let kan kontrolleres)

Eksempel: en lejlighed med kun én indgang

 

2) Markedet

Da menneskeheden udvikledes mere (og kom ud af hulerne), begyndte de på et tidspunkt at handle. Over tid opstod deciderede handelspladser. Markeder. Markedet er der hvor det sker. Der handles. Der er mennesker, der er varer. Der er business. Der tjenes penge. Det handler om at være tæt på dér, hvor pengene skifter hænder. Udover sundhed, så husk at miljø også i høj grad handler om materiel succes. Dvs. hvis dit ideelle miljø er markedet, og du bor ude i skoven, så bliver du sandsynligvis aldrig så velstående som du er skabt til at være. Du er simpelthen designet til at fungere bedst i et særligt miljø, og hvis du tager dig selv væk fra din egen hjemmebane, ja så er du bagud fra start. Din krop nedslides hurtigere, du trives generelt mindre, og du har sværere ved at realisere dit økonomiske potentiale.

Resumé: det skal være tæt på/i byen, tæt på mennesker, inden døre, masser af social aktivitet, og der hvor der laves business.

Eksempel: du bor på Strøget. Hver dag kigger du ned på alle gaderne og butikkerne. Hver dag handles der omkring dig. Du handler selv hver dag, måske har du en af butikkerne.

 

3) Køkkener

Efter at mennesket begyndte at blive mere avanceret, kom der flere varer på markedet. Nogle af disse var særlige råvarer, som i de rette personers hænder kunde forvandles til noget fantastisk. I gammel tid er pottemageren et godt eksempel. Mange af vores levn fra fortiden er forskellige typer af potteskår. Pottemageren forvandledes råvarer som ler til tallerkener, kopper, skåle, fad, kander osv.

I dette miljø handler det om transformation. Tingene transformeres fra én tilstand til en anden. Ligesom i et køkken, fra ingredienser til et måltid mad. Den industrielle revolution var et eksempel på at man stoppede massevis af mennesker ind i ét stort ”køkken” – fabrikkerne. Her kunne man virkelig transformere ting. Det handler om transformation, kreativitet, design. At omskabe ting.

Vores liv handler også om en transformation af vores bevidsthed. Over tid modnes vi, og bliver klogere. Vi udvikler os. Men for at din unikke udvikling virkelig kan realiseres, så skal du færdes i de rette miljøer. For folk med ”køkkener” er det tæt på de steder, hvor transformation generelt finder sted.

Resumé: det skal være tæt på/i byen, tæt på mennesker, inden døre, masser af social aktivitet, og der hvor der er design, kreativitet og transformation.

Eksempel: du bor i et kollektiv med en masse kunstnere, der daglig udfolder deres kreativitet. Du bor i et kloster hvor alles dagligdag er fokuseret på transformation af deres bevidsthed. Eller nær en fabrik, en tegnestue eller lignende.

 

De tre naturmiljøer

På et tidspunkt nåede menneskehedens udvikling en form for vendepunkt. Vi havde oprettet byerne, markederne og ”køkkenerne”. Byerne var fulde af mennesker, og landegnene var tomme – alle var flyttet til byen. Herefter begyndte en form for bevægelse ”back to nature”. Folk vendte tilbage til naturen, til andre typer af miljøer.

 

4) Bjerge

Folk flyttede blandt andet op i bjergene. Her var atmosfæren meget anderledes end byerne. Der er mindre mennesker, og vigtigst af alt, mindre ilt. Mennesker med ”bjerge” som deres ideelle miljø, trives simpelthen bedre når ilten er tyndere. For meget oxygen er ikke godt for deres krop. Selv i moderne tider kan det stadig lade sig gøre at bo i ”bjergene” inde i byen – du skal bare sørge for at bo højt! På 5. sal er luften tyndere end i stuen. Det er det, det går ud på for ”bjergmenneskerne”. Så tynd luft som muligt.

Herudover er der også en form for ”ophøjet” atmosfære i bjergene. Moses gik op på bjerget og mødtes med Gud for at få buddene til jøderne. Jesus havde sin ”forklarelse” på bjerget, hvor han viste sine nære disciple hvem han virkelig var. Muhammad gik også op på et bjerg, dog i en hule, hvor han fik sin åbenbaring. I de fleste kulturer og religioner er der næsten altid nogle ”hellige bjerge” hvor noget historisk fandt sted. Der er munke og klostre i bjergene. Denne generelle ophøjethed er også meget vigtig for et bjergmenneske. De skal føle sig ”on the high ground” hvad angår etik og moral. De skal simpelthen føle sig lidt ”hævet” over hverdagens trummerum. De skal føle at de virkelig følger deres idealer i dagligdagen, og ikke bare snakker om dem hver søndag i kirken.

Resumé: gerne tæt på naturen og væk fra byen, så højt som muligt, hvor luften er tyndest, hævet over dagligdagen, og med høj moral

Eksempel: en hytte i bjergene, en penthouse lejlighed i byen, øverste sal i en ejendom

 

5) Dale

Nogle mennesker gik op på bjerget. Nogle blev i dalen. Dalen var faktisk noget helt specielt i gammel tid. Ofte var det her folk mødtes, hvilede og samledes i et bjergrigt land. Hvis man skulle rejse over bjergene, måtte man gøre holdt og proviantere i dalene. Herudover løb floderne gennem dalene. I gammel tid var vandvejen tit hurtigst på lange rejser. Dette gjorde faktiske dalene til datidens ”knudepunkter”. Det var steder hvor fremmede og eksotiske mennesker og varer kom forbi. Hvis man boede i en dal, mødte man alle de forskellige typer af rejsende der kom forbi, og man nød det friske pust af det fremmede og eksotiske. Andre kulturer, andre religioner, bare generelt det anderledes og spændende. Men, en skønne dag gik de videre, og man blev i sin dejlige, hyggelige, hjemlige dal.

Modsat bjergmennesker har dalmennesker brug for så meget ilt som overhovedet muligt. Dalmennesker oplever tit den tynde luft i bjergene meget voldsommere. De kan slet ikke holde det ud! Det er yderst usundt for deres krop.

Dalmennesker kommer som regel selv ud i verden på tur i løbet af livet, men vender hjem til dalen. Det er meget normalt for dem f.eks. at skifte religion, eller måske få en kæreste fra et fremmed land, eller blot en anden kultur.

Resumé: gerne tæt på naturen og væk fra byen, så lavt som muligt, så meget ilt som muligt. Et sted der i sig selv er roligt og trygt, men hvor der er en eller anden form for knudepunkt eller aktivitet udefra.

Eksempel: Det kan være du bor i de stille forstæder, men byens busstoppested eller togstation er tæt ved dit hjem. Dette er nok til at være en gennemstrømning af det fremmede og eksotiske, aktivitet udefra.

 

6) Kyster

Hvis man rejste så langt væk fra sit hjem man overhovedet kunne komme, så nåede man en skønne dag til kysten. Grænsen mellem landet og havet. Her slog man sig ned. Kystmennesker skal gerne så tæt på kysten som muligt. Vand er meget vigtigt for dem. Jo mere vand der er i nærheden af dem, jo bedre. De elsker lange ture på stranden, eller blot at stå og skue ud over det store hav. At bo på en ø er faktisk ideelt, for så er man jo omringet af vand!

Resumé: gerne tæt på naturen og væk fra byen. Tæt på vandet, tæt på kysten.

Eksempel: strandvejsvilla med havudsigt. Lejlighed i byen, men med udsigt over søerne.

 

Afrunding

Ved at bo i dit korrekte miljø, trives din krop bedre. Dagligdagen slider mindre, og du kan leve længere og sundere. Herudover beskytter dit korrekte miljø dig faktisk imod at komme i kontakt med de forkerte mennesker, forkerte situationer, og træffe forkerte beslutninger. Det sørger derimod for at bringe dig i kontakt med ”your people”, dem der vil hjælpe dig med at realisere dit potentiale. Derfor er korrekt miljø også enormt vigtigt for din materielle succes.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar