Dit ideelle miljø

Dit ideelle miljø

I mit sidste indlæg forklarede jeg om Human Designs syn på sund kost. Det handlede kort sagt om hvilke gener du har nedarvet. På forskellige tidspunkter i løbet af menneskehedens evolution udvikledes forskellige typer af fordøjelse. Ved at følge din unikke diæt sikrer du dig maksimal hjernekraft, energi, vitalitet og sundhed. Hvis du ikke fik læst det, kan du gå tilbage og læse det her: Sund Kost

I dag vil jeg fortælle om næste skridt på rejsen mod at realisere dit maksimale potentiale. Ved at følge din korrekte fordøjelse får du den stærkeste mulige krop, og den bedst mulige hjerne. Efter du er fyldt 30 og kroppen er fuldt udviklet, kommer en ny vigtig parameter ind; miljø. I hvilket miljø trives din krop bedst muligt?

Ved at leve i dit korrekte miljø, møder du simpelthen mindre modstand i dit liv. Din krop slides mindre, og holder derfor længere. Ved at være i dit korrekte miljø, sikrer du også dig selv succes. Din krop og hjerne er skræddersyet til at tilføre noget helt specielt og unikt til menneskeheden. Det er meningen du skal dele dine unikke gaver og talenter til glæde for dig selv og andre. Hvis du ikke er i det rigtige miljø, så møder du ikke de rigtige mennesker. Du får aldrig de rigtige muligheder, og du når derfor aldrig rigtigt ”i gang” med dit unikke bidrag til verdenshistorien.

Så hvis du kunne tænke dig at have en krop der holder længere, bedre helbred og samtidig sikre dig selv materiel, følelsesmæssig, intellektuel og endda spirituel succes, så læs blot videre!

 

De tre bymiljøer

De første tre miljøer er tættere knyttet til byen end til naturen. Lad os starte med det første.

 

1) Grotten/hulen

Nogle af de allertidligste mennesker levede i grotter og huler. Men modsat hvad man måske tror, så kunne der faktisk være enormt mange mennesker i en grotte. Der kunne være et mindre samfund! Derfor er grotten knyttet til både at være indendørs, men generelt også at være tættere på byen (der hvor det sker) og hvor der er mange mennesker og social aktivitet. Det vigtigste i grotten er princippet om, at der kun er én indgang. Og denne indgang er der stærk kontrol med! Dvs. grottemennesker er faktisk designet til at være mest inden døre, og kontrollere hvem der kommer ind og ud af grotten. Det har noget at gøre med sikkerhed og overlevelse. Grottemenneskers krop er simpelthen mere rolig når denne adgangskontrol er mulig. Men i vor moderne dage kan selv en bil være en grotte. Du har fire ”vægge”, og du kan altid låse døren. Grottemennesker oplever måske endda naturligt når de kører bil, at de låser døren når de har sat sig ind. Dette bunder i det instinktive behov for overlevelse og beskyttelse. En lejlighed i byen, hvor der jo er en indgang til opgangen (adgangskontrol 1) og så selvfølgelig døren til lejligheden (adgangskontrol 2) er lige i øjet. En grotteperson vil føle sig sikker, velvidende at alle og enhver ikke kan få adgang til deres hule.

Resumé: det skal være tæt på/i byen, tæt på mennesker, inden døre, masser af social aktivitet, og kun én indgang (der let kan kontrolleres)

Eksempel: en lejlighed med kun én indgang

 

2) Markedet

Da menneskeheden udvikledes mere (og kom ud af hulerne), begyndte de på et tidspunkt at handle. Over tid opstod deciderede handelspladser. Markeder. Markedet er der hvor det sker. Der handles. Der er mennesker, der er varer. Der er business. Der tjenes penge. Det handler om at være tæt på dér, hvor pengene skifter hænder. Udover sundhed, så husk at miljø også i høj grad handler om materiel succes. Dvs. hvis dit ideelle miljø er markedet, og du bor ude i skoven, så bliver du sandsynligvis aldrig så velstående som du er skabt til at være. Du er simpelthen designet til at fungere bedst i et særligt miljø, og hvis du tager dig selv væk fra din egen hjemmebane, ja så er du bagud fra start. Din krop nedslides hurtigere, du trives generelt mindre, og du har sværere ved at realisere dit økonomiske potentiale.

Resumé: det skal være tæt på/i byen, tæt på mennesker, inden døre, masser af social aktivitet, og der hvor der laves business.

Eksempel: du bor på Strøget. Hver dag kigger du ned på alle gaderne og butikkerne. Hver dag handles der omkring dig. Du handler selv hver dag, måske har du en af butikkerne.

 

3) Køkkener

Efter at mennesket begyndte at blive mere avanceret, kom der flere varer på markedet. Nogle af disse var særlige råvarer, som i de rette personers hænder kunde forvandles til noget fantastisk. I gammel tid er pottemageren et godt eksempel. Mange af vores levn fra fortiden er forskellige typer af potteskår. Pottemageren forvandledes råvarer som ler til tallerkener, kopper, skåle, fad, kander osv.

I dette miljø handler det om transformation. Tingene transformeres fra én tilstand til en anden. Ligesom i et køkken, fra ingredienser til et måltid mad. Den industrielle revolution var et eksempel på at man stoppede massevis af mennesker ind i ét stort ”køkken” – fabrikkerne. Her kunne man virkelig transformere ting. Det handler om transformation, kreativitet, design. At omskabe ting.

Vores liv handler også om en transformation af vores bevidsthed. Over tid modnes vi, og bliver klogere. Vi udvikler os. Men for at din unikke udvikling virkelig kan realiseres, så skal du færdes i de rette miljøer. For folk med ”køkkener” er det tæt på de steder, hvor transformation generelt finder sted.

Resumé: det skal være tæt på/i byen, tæt på mennesker, inden døre, masser af social aktivitet, og der hvor der er design, kreativitet og transformation.

Eksempel: du bor i et kollektiv med en masse kunstnere, der daglig udfolder deres kreativitet. Du bor i et kloster hvor alles dagligdag er fokuseret på transformation af deres bevidsthed. Eller nær en fabrik, en tegnestue eller lignende.

 

De tre naturmiljøer

På et tidspunkt nåede menneskehedens udvikling en form for vendepunkt. Vi havde oprettet byerne, markederne og ”køkkenerne”. Byerne var fulde af mennesker, og landegnene var tomme – alle var flyttet til byen. Herefter begyndte en form for bevægelse ”back to nature”. Folk vendte tilbage til naturen, til andre typer af miljøer.

 

4) Bjerge

Folk flyttede blandt andet op i bjergene. Her var atmosfæren meget anderledes end byerne. Der er mindre mennesker, og vigtigst af alt, mindre ilt. Mennesker med ”bjerge” som deres ideelle miljø, trives simpelthen bedre når ilten er tyndere. For meget oxygen er ikke godt for deres krop. Selv i moderne tider kan det stadig lade sig gøre at bo i ”bjergene” inde i byen – du skal bare sørge for at bo højt! På 5. sal er luften tyndere end i stuen. Det er det, det går ud på for ”bjergmenneskerne”. Så tynd luft som muligt.

Herudover er der også en form for ”ophøjet” atmosfære i bjergene. Moses gik op på bjerget og mødtes med Gud for at få buddene til jøderne. Jesus havde sin ”forklarelse” på bjerget, hvor han viste sine nære disciple hvem han virkelig var. Muhammad gik også op på et bjerg, dog i en hule, hvor han fik sin åbenbaring. I de fleste kulturer og religioner er der næsten altid nogle ”hellige bjerge” hvor noget historisk fandt sted. Der er munke og klostre i bjergene. Denne generelle ophøjethed er også meget vigtig for et bjergmenneske. De skal føle sig ”on the high ground” hvad angår etik og moral. De skal simpelthen føle sig lidt ”hævet” over hverdagens trummerum. De skal føle at de virkelig følger deres idealer i dagligdagen, og ikke bare snakker om dem hver søndag i kirken.

Resumé: gerne tæt på naturen og væk fra byen, så højt som muligt, hvor luften er tyndest, hævet over dagligdagen, og med høj moral

Eksempel: en hytte i bjergene, en penthouse lejlighed i byen, øverste sal i en ejendom

 

5) Dale

Nogle mennesker gik op på bjerget. Nogle blev i dalen. Dalen var faktisk noget helt specielt i gammel tid. Ofte var det her folk mødtes, hvilede og samledes i et bjergrigt land. Hvis man skulle rejse over bjergene, måtte man gøre holdt og proviantere i dalene. Herudover løb floderne gennem dalene. I gammel tid var vandvejen tit hurtigst på lange rejser. Dette gjorde faktiske dalene til datidens ”knudepunkter”. Det var steder hvor fremmede og eksotiske mennesker og varer kom forbi. Hvis man boede i en dal, mødte man alle de forskellige typer af rejsende der kom forbi, og man nød det friske pust af det fremmede og eksotiske. Andre kulturer, andre religioner, bare generelt det anderledes og spændende. Men, en skønne dag gik de videre, og man blev i sin dejlige, hyggelige, hjemlige dal.

Modsat bjergmennesker har dalmennesker brug for så meget ilt som overhovedet muligt. Dalmennesker oplever tit den tynde luft i bjergene meget voldsommere. De kan slet ikke holde det ud! Det er yderst usundt for deres krop.

Dalmennesker kommer som regel selv ud i verden på tur i løbet af livet, men vender hjem til dalen. Det er meget normalt for dem f.eks. at skifte religion, eller måske få en kæreste fra et fremmed land, eller blot en anden kultur.

Resumé: gerne tæt på naturen og væk fra byen, så lavt som muligt, så meget ilt som muligt. Et sted der i sig selv er roligt og trygt, men hvor der er en eller anden form for knudepunkt eller aktivitet udefra.

Eksempel: Det kan være du bor i de stille forstæder, men byens busstoppested eller togstation er tæt ved dit hjem. Dette er nok til at være en gennemstrømning af det fremmede og eksotiske, aktivitet udefra.

 

6) Kyster

Hvis man rejste så langt væk fra sit hjem man overhovedet kunne komme, så nåede man en skønne dag til kysten. Grænsen mellem landet og havet. Her slog man sig ned. Kystmennesker skal gerne så tæt på kysten som muligt. Vand er meget vigtigt for dem. Jo mere vand der er i nærheden af dem, jo bedre. De elsker lange ture på stranden, eller blot at stå og skue ud over det store hav. At bo på en ø er faktisk ideelt, for så er man jo omringet af vand!

Resumé: gerne tæt på naturen og væk fra byen. Tæt på vandet, tæt på kysten.

Eksempel: strandvejsvilla med havudsigt. Lejlighed i byen, men med udsigt over søerne.

 

Afrunding

Ved at bo i dit korrekte miljø, trives din krop bedre. Dagligdagen slider mindre, og du kan leve længere og sundere. Herudover beskytter dit korrekte miljø dig faktisk imod at komme i kontakt med de forkerte mennesker, forkerte situationer, og træffe forkerte beslutninger. Det sørger derimod for at bringe dig i kontakt med ”your people”, dem der vil hjælpe dig med at realisere dit potentiale. Derfor er korrekt miljø også enormt vigtigt for din materielle succes.

 

 

Sund kost

Hvilke gener har du nedarvet?

Nu om dage er der nærmest blevet gjort en religion ud af forskellige typer kost. Ingen sukker, ingen kulhydrater, høj protein, vegetar, veganer, stenalderkost, you name it. Der har været mange forskellige bud på hvad sund kost er.

Men hvad med din fordøjelse? Hvis du spiser verdens sundeste kost, men ikke optager næringen, så nytter det jo ikke noget. Hvorimod hvis du har en meget stærk fordøjelse, så kan den udtrække al næring af din mad, selvom kosten måske ikke er optimal.

Det bedste er selvfølgelig en sund kost og en stærk fordøjelse.

Der er allerede sagt så meget om hvad sund kost er, så det vil jeg ikke rode mig ud i dag. I stedet vil jeg fokusere på fordøjelsen.

Afhængig af hvilke gener du har nedarvet, har du en forskellig slags fordøjelse. Hvis du fordøjer din mad korrekt, får du mere energi og vitalitet, bedre helbred, men vigtigst af alt, så sikrer dig at din hjerne udvikler sig fuldt ud.

Der er seks overordnede typer af fordøjelse, og de hænger tæt sammen med menneskehedens udvikling. Lad os tage et kig på dem.

De tre ældste typer, i kronologisk orden

1) jæger

For mange tusinde år siden, da menneskene levede som jægere, udvikledes denne type fordøjelse. Jægernes fordøjelse udvikledes ved, at deres mad var hundrede procent afhængig af hvad de fangede en given dag. Dvs. en dag fangede de for eksempel en hjort. Så stod den ellers på hjortefrikadeller for stammen de næste par dage. Næste gang blev det måske en fugl, eller nogle kaniner. Fællesmønstret var, at de indtog én type mad ad gangen. I dag blev det hjort. Så er det fugl. Så er det kanin.

Dette mønster med kun at indtage én type føde ad gangen resulterede i en genetisk tilpasning. Dvs. for de moderne mennesker, der har nedarvet gener for ”jægerfordøjelsen” altså skal spise simpel mad, og de skal spise én ting ad gangen. Dette er som regel i forholdsvis stor kontrast til moderne madvaner, hvor vi er indoktrineret med varieret kost. Derfor har vi tit en stor blanding af mange forskellige fødeemner på tallerkenen, og indtager mange på én gang. Dette er ikke optimalt for én med ”jægerfordøjelse”.

Deres optimale diæt er faktisk så ekstrem, så hvis de får en tallerken med salat, kartofler og kød, så skal de spise tingene én ad gangen. F.eks. først salat. Så en kartoffel. Så lidt salt. Så resten af kartoflerne. Så lidt mere salt. Så en bid bøf. Så lidt peber. Så en til bid, så lidt salt, og så videre.

De skal simpelthen bogstaveligt talt kun indtage én enkelt ting ad gangen! Da dette er den allerældste fordøjelse, og dermed også den mest primitive, så er det også en af dem, der hurtigst viser størst effekt på dit helbred. Dem der har denne fordøjelsestype, og begynder at eksperimentere med denne diæt, har oplevet dramatiske forandringer på kort tid! Deres hud, deres øjne, deres hår, deres krop har fysisk ændret sig til en voldsomt forbedret sundhedstilstand. For hele livet har de spist ”ligesom alle andre”. Så når de skifter til det, deres krop rent faktisk er udviklet til, så går det stærkt.

Resumé: put kun én ting ind i munden ad gangen! Og bliv stærk som en hulemand

Eksempel: du spiser lidt rugbrød… Så tager du en bid ost… Så tager du en tår mælk… Så tager du en bid rugbrød, osv osv osv.

 

2) Samler

Samtidig med at stammen ernærede sig ved jagt, begyndte man at leve steder, hvor der kunne samles føde i den nærliggende natur. I visse områder begyndte en større del af kosten at bestå af ”indsamlet” føde end jagtbytte. Dette resulterede i en ny mutation, nemlig ”samler” fordøjelsen. Denne fordøjelse er tilpasset til lokal mad, i sæson. Det skal ligeledes være simpel mad. Og de er faktisk designet til at spise PRÆCIS den samme menu, hver evig eneste dag. Lige indtil sæsonen skifter.

Dette er igen i stærk kontrast til vores moderne doktrin om ”varieret kost”. Herudover spiser vi også meget mere importeret mad end vi tror.

For samlerne gik de f.eks. i skoven hver dag ved frokosttid. Her fandt de en bestemt svamp og nogle bestemte nødder, der var i sæson. Så tog de det med tilbage til stammen, og alle spiste svampe og nødder til frokost. Næste dag til frokost, gik de igen i skoven. Igen var det eneste de kunne finde svampe og nødder, så fik stammen igen dette til frokost. Og igen næste dag, og næste dag, og næste dag… Indtil 3 mdr senere, så var der ikke flere svampe og nødder. Så stod den f.eks. i stedet på frugt og rødder, for det var nu i sæson. Og så kørte stammen ellers en 3 måneders frokost diæt bestående af frugt og rødder til frokost, hver evig eneste dag.

Resumé: sammensæt en ”yndlingsmenu” af den mad du bedst kan lide. Det skal være lokale varer, i sæson.

Eksempel: havregryn med mælk til morgenmad, rugbrødsmadder med ost til frokost, kartofler og flæskesteg til aften. Hver evig eneste dag, de næste 2-4 mdr. indtil sæsonen skifter.

 

3) Varm / kold mad

På et tidspunkt opdagede menneskeheden ilden, og at mad med fordel kunne tilberedes. Her opstod en ny genetisk mutation; en del af menneskeheden tilpassede sig til at spise den varme mad, den anden del forblev ved kold mad. Det resulterede i to vidt forskellige systemer: en krop der altid er en lille smule for varm temperaturmæssigt, eller en krop der altid er en lille smule for kold temperaturmæssigt.

Du kender næsten uden tvivl minimum én person der er helt vildt kuldeskær. De fryser stort set altid! Og i det andet ekstremt kender du måske også én, der altid har det for varmt. Normalt er der ikke rigtig nogen forklaring på dette fænomen. Der kan selvfølgelig være flere muligheder, men én mulighed er at du enten er ”varm” eller ”kold” i Human Design. Det betyder at ”kolde mennesker” altid skal spise varm mad. Dette hjælper med at udjævne kropstemperaturen. På den anden side skal ”varme mennesker” altid spise kold mad.

Ligesom du måske kender nogen der altid fryser, eller altid har det for varmt, så kender du sikkert også nogen der elsker kold mad. De spiser faktisk helt maden kold. Og omvendt, dem der foretrækker varm mad.

Nu har du forklaringen!

Resumé: grundet en genetisk tilpasning blandt de tidlige mennesker, skal du enten altid spise kold mad, eller altid spise varm mad.

Eksempel: 1) varm, havregrød til morgenmad, varm frokost og varm aftensmad

2) kold, havregryn med mælk til morgenmad, kold frokost (madder) og kold aftensmad (salat mm).

 

De tre nyeste typer, i kronologisk rækkefølge

De tre nyeste typer af fordøjelse stammer alle fra mutationer der er opstået de sidste 300 år. De er især præget af en tilpasning til at mennesker begyndte at blive flere, og bo tættere sammen. Herudover, så handler det meget mere om i hvilken ”atmosfære” du indtager din mad. Dette er modsat de ældre fordøjelser, der alle handler meget mere om selve maden og hvordan du indtager den.

 

4) rolig/”nervøs”

Dette var den første af de ”nye typer”. Den ene halvdel er tilpasset til at indtage føden i rolige omgivelser. Det betyder der ikke er larm, støj, distraktioner osv. Populært sagt, skal den ”rolige” fordøjelse have madro. Det betyder ikke komplet stilhed, det betyder blot at omgivelserne er rolige. Man sætter sig ned og nyder sin mad.

Dette er i stærk kontrast til den ”nervøse” type. Denne tilpasning opstod da menneskene flyttede sammen i byerne, og begyndte at arbejde her. Bylivet er meget travlere end det landlige liv, de fleste var vant til dengang. I byen er der flere mennesker, på mindre plads, og der er mere aktivitet. Derfor opstod en genetisk mutation, så disse nytilflyttede byboere kunne fordøje deres mad ”on-the-go”. Det betyder ikke at personen skal føle sig nervøs når der spises, det betyder bare at de ikke skal sidde stille. Disse typer spiser en sandwich gående, de er på vej fra det ene møde til det andet. Hvis de bare er derhjemme og skal til at spise, rejser de sig pludselige op med sandwichen, ringer til en ven, og traver op og ned ad gulvet mens de skiftevis snakker og spiser. Kort sagt, de er simpelthen ”on-the-go” under spisningen. Dette er korrekt for dem.

Eksempel: 1) rolig, du nyder et dejligt måltid mad i dit hjem, i ro og mag. Der er en rolig atmosfære omkring dig.

2) nervøs, du går og spiser samtidig, eller går rundt. Du spiser på farten. Du indtager føde mens du er i bevægelse.

 

5) Lyd/stilhed

Dette er den anden af de nyere typer. Dette var igen en tilpasning til da mennesker flyttede sammen i større bysamfund. I byen (modsat landet) er der aldrig stille! Der er altid larm. Larm fra gaden. Larm fra opgangen. Larm fra naboerne. Der opstod derfor en genetisk tilpasning der gjorde, at man kunne fordøje ”med lyd”. Det bedste er selvfølgelig lyd, man godt kan lide. Disse typer finder helt naturligt, at hvis de nu skal spise alene, så tænder de et eller andet. De tænder fjernsynet, radioen, computeren, sætter noget musik på. De føler måske en eller anden form for utilpashed, hvis de spiser i komplet stilhed. Dette er faktisk korrekt for dem – lyd aktiverer deres fordøjelse. Så hvis du er denne type kan du med fordel have en playliste med ”madmusik” du kan tage i ørene, hvis du pludselig en dag opdager du skal spise alene i stilhed. Ellers er restauranter en genial atmosfære for denne type. Der er larm fra alle de andre gæster der snakker og spiser.

Den modsatte er stilhed. De skal spise i komplet stilhed. De kan med fordel erhverve sig nogle lydisolerende høreværn. På den måde kan de sikre sig, at de kan indtage deres mad i fred, lige meget hvor de er.

Resumé: enten skal du spise med lyd, ellers skal du spise uden lyd

Eksempel: 1) lyd, du har en playliste på mobilen og har altid høretelefoner med dig, så du kan lytte til noget mens du spiser.

2) stilhed, du har altid nogle lydisolerende høreværn på dig, så du kan lukke al larm ude, når du skal spise.

 

6) Nat eller dag… Det er spørgsmålet

Som ordsproget siger ”byen sover aldrig”. Dette faktum blev mennesket bekendt med, da de flyttede sammen i større byer. I en større by nytter det ikke noget at samfundet går i stå om natten. En by har brug for både politi, læger, brandmænd osv. døgnet rundt. Uden det ville mennesket ikke kunne overleve i byen.

Der opstod derfor en genetisk mutation, der delte mennesket i to: dem der kun skal spise når solen er oppe, og dem der kun skal spise, når solen er nede. Eller ”natdyrene” som jeg humoristisk kalder dem. Det kan virke voldsomt at få en dom som ”natdyr”, for det kan jo betyde at man skal omlægge sit liv fuldstændigt. Men tro det eller ej, hvis du virkelig er designet til at være et natdyr, så kommer du til at trives meget bedre, når du omlægger dit liv (via din unikke type, strategi og beslutningstagning).

Dem der opdagede de var natdyr ifølge Human Design, og ændrede hele deres liv, endte med at blive både sundere, mere energiske, og også lykkeligere. Vi har nok alle prøvet at gå en tur i byen om natten, når de fleste sover. Der er bare en helt anden atmosfære om natten, det kan vi alle skrive under på. Denne atmosfære er enorm vigtig for ”natdyrene”, deres liv og deres helbred. De fungerer simpelthen bedst om natten, og det gør deres fordøjelse også.

Modsat dem har vi så ”dags-spiserne”, der kun skal spise når solen er oppe. Deres krop og fordøjelse er simpelthen knyttet til lyset fra solen og døgnrytmen. Så de skal kun spise om dagen, og undgå at spise og drikke når solen er nede. På den måde sikrer de sig maksimal vitalitet, energi og hjernekraft.

Resumé: enten skal du kun spise når solen er oppe, ellers skal du kun spise når solen er nede

Eksempel: 1) du står op med solen, og indtager alle dine måltider mens der er dagslys. 2) Ellers vågner du først når solen går ned, spiser dine måltider i løbet af natten, og arbejder om natten.

 

Afrunding

Som du kan se handler det meget mere om hvordan du spiser, end hvad du spiser. Hvis du indtager mad i overensstemmelse med din fordøjelse, så opnår du vigtige sundhedsfordele. For det første, så udvikler din hjerne sig til sit maksimale potentiale. For det andet vokser nogle af de særlige hjernecentre du har, som andre ikke har i samme grad. På den måde bliver du meget mere ”dig selv”, i stedet for en homogeniseret replikation af din opdragelse, kultur, religion eller samfund. Herudover får du selvfølgelig mere energi og vitalitet, samt bedre helbred. Generelt får du en roligere krop, en skarpere hjerne og et mere fredfyldt sind.

Det sidste jeg vil nævne her i afrundingen er kostens umådeligt store vigtighed for børn. Ja, faktisk børn og unge. For ifølge Human Design er vi først færdigudvokset når vi fylder 30 år. Dvs. fra 0-30 år er det vigtigste at få dannet den sundeste og stærkeste krop og hjerne som overhovedet muligt. Dette gøres ved at kende sit barns kost og fordøjelse. På den måde får de et enormt forspring i livet.

Bestil en tid, og lær din ideelle kost og fordøjelse at kende her

 

 

Hvad har stjernerne med mig at gøre??

Hvad i alverden har stjernerne med mig at gøre?

De fleste tror ikke på astrologi. For hvordan i alverden påvirker en stjerne mit daglige liv? Det skal vi undersøge i dag.

Først nogle banale eksempler fra en samtale om astrologi:

”Jeg tror ikke på astrologi, for stjerner og planeter styrer ikke mit liv! Jeg styrer mit liv!”

”Okay, så fortæl mig hvordan du ville leve uden jordkloden?”

”Det er jo ikke det samme..!”

”Du får mad, drikke, varme, ja kort sagt alle livsbetingelser skyldes jordkloden.”

”Ja, det er jeg med på, men det er jo ikke astrologi…”

”Okay, hvordan får jordkloden så energi?”

”Hvad mener du?”

”Al energi på jordkloden kommer fra solen. Uden solen kunne der ikke være liv på jorden. Har du ikke også lagt mærke til, at når der er mere sol, så er mennesker generelt gladere og mere vitale?”

”Jo, det vil jeg godt medgive. Men det er stadig ikke astrologi i mine øjne…”

”Det er faktisk lige præcis hvad det er. Jorden er en planet, den er overordentlig vigtig for os (uden den var vi her ikke). Solen er overordentlig vigtig, både for Jorden og for os. For hele solsystemet faktisk. Det er præcis det, astrologi handler om: stjerner og planeters påvirkning på os mennesker”

”Ja okay, men du taler om fysiske påvirkninger, dem kan vi godt blive enige om. Det er fysiske livsbetingelser. Men alt det der med, at stjerner og planeter påvirker mig f.eks. psykologisk, det kan simpelthen ikke være rigtigt…”

 

Med den ovenstående samtale af vejen, så lad os kigge på den sidste pointe. Det er nemlig her filmen knækker for de fleste. At stjerner og planeter påvirker mennesker på mere end blot det fysiske plan. For at kunne give en forklaring på dette skal vi lige have to grundlæggende ting på plads om universet.

 

Neutrinoer og ”masseproblemet”

Videnskabsmænd har længe undret sig over en interessant observation. Nemlig at deres observationer og matematiske beregninger ikke stemmer overens. Den synlige, observerbare materie og energi udgør nemlig kun omkring 4% af universets totale masse! Der mangler altså næsten 96% mere masse for at få regnestykket til at gå op!

Disse manglende 96% i universet har man så døbt ”dark matter”. En del af denne ”dark matter” består af ”neutrinoer”, sub-atomare partikler. Her er videnskabsmændene faktisk på sporet af, hvorfor astrologi virker! Neutrinoer eksisterer i absolut overflod i hele vores univers, de teoretiseres at være ”one of the most overabundant particles in our universe”. De har så lidt masse, at de faktisk stryger lige igennem fysisk materie. Derfor er de svære for videnskaben at måle.

Der strømmer faktisk neutrinoer igennem din krop i dette øjeblik. Det har der gjort fra din undfangelse, og helt indtil i dag. Det er en konstant i vores univers. Neutrinoer gennemstrømmer al materie.

Det var neutrinoer og ”masseproblemet”, men hvad har det med astrologi at gøre? Det kommer vi til nu. For gæt hvor neutrinoer dannes?…

I stjerner og planeters indre!!

 

Strømme af bevidsthed

Alle neutrinoer i vores univers stammer fra Big Bang. Det er helt ligesom al anden materie, samt dimensionerne tid og rum. Herudover stråler der store strømme af neutrinoer ud af stjerner og planeters indre. Under supernovaer sendes også enorme strømme af neutrinoer ud i universet.

Hver gang disse neutrinoer trænger ind i et fysisk objekt, sker der en gensidig påvirkning. Man kan sige at neutrinoer 1) afgiver den information de indeholder, 2) det fysiske objekt filtrerer neutrinoerne, hvor neutrinoernes påvirkes af det fysiske objekt, og 3) slutteligt strømmer neutrinoerne ud på den anden side, en lille smule anderledes. Visuelt ser det sådan her ud:

Neutrino

Man kan se at neutrinoerne ankommer med en vis information, afgiver den, påvirkes, og derefter fortsætter deres vandring. De er dog en lille smule anderledes efterfølgende, grundet objektets unikke filtrering af neutrinostrømmen.

 

Neutrinoer er faktisk udtryk for bevidsthedsstrømme. For ifølge astrologi er både stjerner, planeter og endda hele galakser også levende væsner. Ligesom vi mennesker kommunikerer med ord, så kommunikerer himmellegemer gennem bevidsthedsstrømme. Her er vi selvfølgelig lige kommet et hak længere væk fra den konventionelle videnskabs nuværende opfattelse af universet. Men neutrinoer og det faktum at vi alle konstant bombarderes af dem, det er videnskaben allerede bekendt med.

 

Hvad kan jeg så bruge det til?

Det kan du bruge til rigtig mange ting. Du kan allerede i dag tage skridt, for at gøre dit praktiske, dagligdags liv lettere. Faktisk ikke kun lettere, men også bedre, sjovere, sundere, kærligere, mere meningsfyldt og mere spirituelt.

For der eksisterer faktisk et kort over, hvordan din krop og dit sind filtrerer neutrinoer. Hvordan vi hver især filtrerer neutrinoer er utroligt unikt. Der findes faktisk flere millioner forskellige kombinationer.

Afhængig af dine to unikke neutrino filtre, din krops filter og dit sinds filter, kan man vide mange ting. Du kan faktisk få en ”brugermanual” over din krop og din hjerne.

Vi ved jo alle, at man kan bruge en meget sofistikeret maskine på to måder; i overensstemmelse med dens design, eller i uoverensstemmelse med dens design.

Hvis du bruger maskinen som den er designet til, så kører alt bare bedre, og maskinens levetid forlænges enormt.

Hvis du bruger maskinen på en forkert måde, så slides den ned, kører dårligt, og holder langt kortere.

Tænk hvis du skulle skrælle gulerødder med en motorsav… Ik’ ligefrem den bedste ide. Eller hvis du skulle fælde et træ med en kartoffelskræller? Vi kan vist alle blive enige om, at det er smartest at bruge maskinen til det, den er designet til..

Din hjerne og krop har et bestemt design, det kan du (for første gang i jordmenneskehedens historie) nu få adgang til. Du kan blandt andet:

1) Få at vide hvad din ideelle rolle i samfundet er (er du f.eks. arbejdshesten, lederen, kommentatoren?)

2) Lær din optimale livsstrategi at kende (skal du ”make things happen”, eller lade livet komme til dig?)

3) Forstå din unikke beslutningstagningsproces, så du ALTID træffer de rigtige beslutninger.

4) Din ideelle forholdstype (monogam, polygam, skiftende partnere, evigt single eller noget helt femte?)

5) Hvordan du elsker (transcendent kærlighed, personlig kærlighed, en blanding?).

6) Hvordan du er designet til at have seksualitet (dagligt, romantisk, ugentligt, aldrig??).

7) Hvordan du skal spise.

8) Hvilket slags fysisk miljø du trives i (altså hvor du skal bo).

9) Dit unikke perspektiv på verden.

10) Din korrekte motivation i livet.

Og meget, meget mere!

Hvis du kunne tænke dig at blive klogere på ovenstående, så få en Human Design analyse allerede i dag! Klik ind på Få din personlige opskrift på succes!

Vedisk astrologi

Vedisk astrologi

 

Vedisk astrologi, også kaldet Jyotish (udtales djotish på dansk) er meget anderledes end vestlig astrologi. De fleste af os er ekstremt skeptiske overfor astrologi, fordi vi associerer det med horoskoper i ugebladene mv. Vi er skeptiske, fordi enten så skriver disse såkaldte astrologer noget, der er så generelt at det passer på alle, ellers skriver de noget, der simpelthen ikke passer. Jeg var selv stor og indædt modstander af astrologi, indtil jeg opdagede Human Design og vedisk astrologi. Men hvad er så forskellen?

Når du bliver født, står stjernehimlen på en særlig måde rundt om jorden. Denne stjernehimmel “fastfryses” og tegnes over i dit horoskop. For stjernehimlen ændrer sig jo hele tiden pga. de forskellige himmellegemers bevægelse. Herudover har Jordens akse en hældning. Denne hældning ændres også over tid.

Jordens akseændring

De hvide pile viser at jorden drejer rundt om sin egen akse. Herudover ser vi at også den røde akse har et cirkulært kredsløb, dette er aksehældningen. Aksehældningens kredsløb tager ca 25.772 år. Dette betyder at stjernebilledernes placering ift. jordkloden ændres med tiden, da Jordens aksehældning skifter ca. 1 grad hvert 71.45 år.

Med aksehældningen og derved stjernebilledernes forandring i mente, skal vi nu kigge på forskellen mellem vestlig og vedisk astrologi.

Tropical zodiac

På dette billede ses vestlig astrologis stjernetegn rundt om jordkloden. I 200-300 tallet var Jordens aksehældningen således, at stjernetegnet vædderen (Aries på billedet) startede samtidig som forårsjævndøgn (d. 21. marts). Dette var meget belejligt for de græske astrologer, da de inddelte året på følgende måde:

1) forårsjævndøgn, omkring d. 21. marts (nat og dag er lige lange),

2) sommersolhverv omkring d. 21. juni (sommerens længste dag, herefter bliver dagene kortere),

3) efterårsjævndøgn omkring d. 21. oktober (nat og dag er igen lige lange) og

4) vintersolhverv omkring d. 21. december (årets korteste dag, hvorefter dagene igen bliver længere).

Derfor ”fastfrøs” de stjernebillederne. Dvs. at i stedet for rent faktisk at observere, hvor stjernebillederne står på himlen, så begyndte de som hovedregel at sige, at stjernebilledet Vædderen altid starter den 21. marts.

Der er nu gået næsten 2000 år, og pga. aksehældningens forskubbelse er der en stor forskel mellem vestlig astrologis ”stjernetegn”, og hvor stjernerne rent faktisk står på himlen. “Tropical” er vestlig astrologi, “Sidereal” er Vedisk astrologi.

tropical og sidereal datoer

Så en mulig årsag til hvorfor vestlig astrologi aldrig passer, er altså, AT DU SLET IKKE ER DET STJERNETEGN!!!!

Jeg var selv i chok over dette, da jeg opdagede det. For at visualisere det ser det billedligt sådan her ud:


Tropical vs sidereal

I den inderste ring ser du vestlig astrologis fastfrosne stjernebilleder, og i den yderste ring ser du, hvor stjernerne rent faktisk står. Du kan se den enorme forskubbelse der er.

For mig at se virkede det som den største rookie-mistake nogensinde. Hvordan kan man slå op i en bog, i stedet for at se på himlen, hvad virkeligheden rigtigt er?

Det er ligesom at slå op i en 2000 år gammel bog for at vide, hvordan vejret er netop nu, i stedet for blot at kigge ud af vinduet.

Hvis du kunne tænke dig at vide mere, så klik ind på Vedisk Astrologi. Tøv endelig ikke med at skrive til mig! Jeg glæder mig til at høre fra dig. Skriv hvad du har af udfordringer eller spørgsmål, og lad os se om vi ikke kan finde en løsning på det sammen.

Hvis du kunne tænke dig at vide mere om, hvorfor og hvordan stjerner og planeter overhovedet påvirker vores liv, så glæd dig til mit næste blogindlæg. Der vil jeg forklare via Human Design, hvordan planeter og stjerner påvirker vores liv. Læs det her.

En sidste interessant bemærkning ift. vestlig astrologi er, at alt her er baseret på dit stjernetegn. Men et stjernetegn varer jo i en hel måned. Og kan det virkelig passe at alle mennesker født inden for 30 dage er FULDSTÆNDIG ens? Så der kun findes 12 mennesketyper på denne klode? Det virker som en grov forsimpling, ikke?

Det er jeg helt enig i. I vedisk astrologi tager man højde for mange flere faktorer. En af de vigtigste faktorer skifter ca. hver anden time, men andre skifter altså hvert andet minut! Forestil dig hvor meget mere specifikt det hele bliver, med en sådan grad af præcision. Især hvis man sammenligner det med, hvor overordnet man bliver nødt til at være, hvis man skal få alle mennesker født inden for en periode på 30 dage til at komme under én eneste etikette.

Derfor bliver det hele meget mere specifikt, præcist, personligt og skræddersyet til lige netop dig.

SKY

SKY lvl 1 workshop flyer

Join us for the SKY level 1 workshop, awaken your Kundalini, and accelerate your spiritual evolution!

Awakening the Kundalini normally takes many years, even decades, through mantra, yantra, tantra, asana, pranayama or other such means. This long, arduous, complicated and even potentially dangerous ordeal has been greatly simplified by Vethathiri Maharishi. He has devised a system where a trained teacher can raise your Kundalini Energy from the root chakra to the third eye chakra in mere seconds. This starts the aspirant’s spiritual journey on the path to Self Realization.

After this initiation, the aspirant will meditate on the third eye chakra at home morning and evening, for 10-20 minutes. This will keep the process of Kundalini awakening going. After 3-5 days, the amount of energy in the upper centers may be too much for the body to handle, and this is where the second brilliant characteristic of SKY comes in: shanti (peace) meditation. The teacher re-activates and strengthens the root chakra. From then on, whenever the aspirant feels too much energy in the upper centers, they simply meditate on the root chakra. This transfers the energy back down, thereby avoiding problems. This is one of the unique characteristics of SKY, making it the safest form of Kundalini Yoga out there. This meditation will already be taught at the second day of the workshop, ensuring you have the necessary tools to navigate and control your powerful Kundalini awakening.

Through the initiations of the teacher, your chakras and the energy surging through them is brought into your conscious awareness. You don’t need to imagine, visualize or anything like that, you’ll feel a tangible pulsation of energy in the activated chakras. This makes it much easier to meditate, because you’ll have something tangible to observe.

Doing this form of meditation further strengthens the energy in the chakra you’re meditating on, leading to a whole host of positive benefits. After about 14-15 days of daily meditation, the energy will then increase dramatically, resulting in many positive benefits for your health, energy levels and peace of mind.

 

When: 13th and 14th of October 2018

Where: Fensmarksgade 1, 2200 København N

Price: 1000kr, paid in full by the 12th of Oct. (mobile pay/bank transfer – including your name)

(Student discount of 50% available, student ID required. Senior discount (60+) of 25% available)

Sign up here: marcusdaverne@gmail.com, tlf: 31 62 49 36

Food and tea breaks: the days will be interspersed with tea breaks. Lunch the second day is not included in price. Please bring your own, or enjoy some of the food from nearby cafés, shops and restaurants.

Approximate timetable for  Saturday the 13th:

13h00-14h30 simplified physical exercises part 1

14h30-15h30 third eye initiation, followed by meditation

15h30-18h00 introspection part 1

Approximate timetable for Sunday the 14th:

09h00-11h30 simplified physical exercises, part 2

11h30-12h30 lunch

12h30-14h30 introspection part 2

14h30-16h00 root chakra initiation, followed by meditation

 

Jaya Bala og Marcus i Qatar i januar

Senior Professor Jayanthi, Senior Professor Balachandran, and of course myself, look forward to seeing you at the workshop!

 

 

Read more about the system here:
How-can-I-open-my-root-and-sacral-chakra?

Is-there-any-meditation-technique-that-is-proven-to-be-more-effective-than-others?

What-chakra-do-you-meditate-on-the-most-and-why?

simplified-kundalini-yoga

simplified-kundalini-yoga-steps

Read more about meditation:

Marcus Daverne’s answers about meditation

Kommunikation og følelser i et parforhold

Alting er nemmere på papiret… Er det ik?

Tit er der en koloenorm forskel på akademisk teori og virkelighedstro praksis.

Sådan er det også når det kommer til parforhold.

Det er så nemt at skrive hvordan man igennem kommunikation kan løse alle tænkelige og endda utænkelige situationer.

F.eks. via analyse af de fire årsager til problemer: behov, måde, kvalitet og tid.

Ved at undgå de 3 dødssynder: kommandere, forvente og kritisere.

Samt at bruge de tre universalværktøjer, der løser alt: tolerance, tilpasning og opofrelse.

Hvis du ikke lige ved hvad jeg mener med ovenstående, eller måske har glemt det, så se her: http://marcusdaverne.dk/attitude-problemer-og-loesninger-i…/

Men hvorfor er det ikke altid så nemt at gøre i praksis?

Det skyldes ene og alene følelser. I et parforhold er man følelsesmæssigt investeret i hinanden, og man er også (måske uden at vide det) følelsesmæssigt afhængigt af den anden.

Det vil sige at det rent faktisk betyder noget for én, hvad den anden siger og gør.

Dette er kun naturligt, men det er desværre præcis dette faktum, der ofte forhindrer den nødvendige og ærlige kommunikation.

Lad mig forklare.

Fordi det betyder så meget for dig, hvad din partner synes om dig, så er der mange tanker og følelser du går rundt med, som du ikke tør at fortælle om. Det er pga. ren og skær bekymring over, hvordan den anden vil reagere.

Dette er faktisk et kæmpe problem, for det hindrer ærlig kommunikation.

Og tænk lige over dét; hvordan i alverden skal man nogensinde kunne løse et problem, hvis man ikke tør at bringe problemet på banen? Det er umuligt.

Et eksempel kunne være at man ikke tør sige til den anden, at man har været såret over noget, den andens mor sagde til én til sidste familiesammenkomst, hvor partneren ikke bakkede én op. For man ved at ens partner elsker sin mor, og hvis man siger det mindste, så flipper partneren fuldstændig ud, og er sur i flere dage.

Fordi man ikke orker flere dages dårlig stemning, tør man ikke at være ærlig.

Et andet eksempel kunne være, at man har været såret over noget partneren gjorde eller sagde. Men igen tør man ikke at sige det, fordi man ved det vil få partneren til at blive vred, og det orker man ikke.

Det er faktisk små ting som ovenstående eksempler, der over tid hober sig op. Jo mere man vænner sig til ikke at tale ærligt og åbent med sin partner, jo større mental og følelsesmæssig distance opstår der indeni én. Og man opdager det slet ikke.

Den bedste måde at undgå ovenstående på er:
1) bliv enige med hinanden om altid at sige sandheden
2) bliv enige om, at I hellere vil høre sandheden og blive momentært dårligt tilpas, end I vil lyve for hinanden, og på længere sigt blive permanent dårligt tilpas
3) lov hinanden at I skiftes til at have ordet i jeres vigtige samtaler – dvs. uden at afbryde, og at I aktivt vil gøre en indsats for aldrig at “straffe den anden” følelsesmæssigt for at have sagt sandheden

Hvis disse grundforudsætninger er på plads, så er vejen banet for åben, ærlig og konstruktiv kommunikation. Og via værktøjerne: behov, måde, kvalitet, tid, samt tolerance, tilpasning og opofrelse, vil I have alt der skal til, for at klare jer ud af enhver situation.

Problemer og løsninger i et parforhold, eksempel

Sådan overlever du i et parforhold.

Når I har en uenighed, så analysér den med “behov, måde, kvalitet og tid” som jeg tidligere har beskrevet her http://marcusdaverne.dk/attitude-problemer-og-loesninger-i-parforhold/

Herefter kan I hver især give jeres bud på, om I vil bidrage til løsningen af dette problem med enten tolerance, tilpasning eller opofrelse (også beskrevet i det tidligere indlæg).

Hvis I begge vælger løsningen “tilpasning” så kunne det helt konkret se sådan her ud:

I har været uenige om et eller andet, eller måske endda skændtes. Eller én af jer går og er utilfreds med noget i forholdet. Der er altså noget der skal tages fat på.

I sætter jer derfor ned sammen for at tage en snak. Snakken foregår ved at man skiftes til at have “ordet”. Hver gang den anden har ordet, så kan man intet sige, men lytter kun.

Der er så tre “runder” I gennemgår.

I første runde skiftes I til at dele, hvad I personligt føler om den her uenighed. Husk det nu! Én ad gangen.

I anden runde skiftes I til at dele, hvordan I personligt ser den her situation bedst muligt løst.
Nu har I begge forstået hvordan I hver især har det omkring uenigheden, og I har begge givet et konstruktivt forslag til, hvordan det bedst muligt kunne løses.

I tredje runde tager I så hvad I har lært i første og anden runde i betragtning, og samtaler frem og tilbage, så I til slut kan blive enige om den enten gensidige eller ensidige tilpasning, der er nødvendig.

Og voilà, I har nu udført kunsten, der kaldes kompromis, og I har gjort det via løsningen “tilpasning”.

Tillykke!

Attitude, problemer og løsninger i parforhold

Intro

Har du attitude?

Attitude er ens generelle indstilling. Og den er altafgørende! Det tror jeg vi alle kan blive enige om. ISÆR, hvis vi har været så (u)heldige at møde én, der virkelig havde attitude…

Din attitude er den indstilling, hvormed du går ind til noget. Og når det kommer til dit parforhold, er din attitude fuldstændig altafgørende.

Attitudens vigtighed

Forestil dig I er fire personer, der skal bestige Mount Everest. Den første gør det, fordi personen virkelig ønsker at nå til toppen. Den anden gør det, bare for at slå tiden ihjel. Den tredje gør det, for den potentielle presseomtale. Den fjerde blev bare revet med, uden at egentlig at tænke dybere over det.

Når de pludselig kommer ud for udfordringer undervejs; det kan være kulden, en snestorm, mangel på mad, lavt energiniveau, hvem tror du så, der lettest overkommer denne udfordring? Og hvem tror du, der er mest tilbøjelig til blot at give op?

Vi vil nok hurtigt kunne blive enige om, at person nummer 1 gennem sit brændende ønske om rent faktisk at nå toppen, er det bedste bud på, hvem der på trods af modstand finder en løsning.

Attitude og parforhold

Hvilken attitude har du ift. dit parforhold?

Er dit ønske at I rent faktisk skal være et team, hvis fælles mål er at give hinanden så meget glæde som muligt, opfostre så glade børn som muligt, og få et så langt og lykkeligt liv sammen som muligt?

Er du i dit parforhold, bare for at slå tiden ihjel, indtil der kommer noget bedre?

Er du i dit parforhold, for “egen vindings skyld”? Altså blot for at den anden skal tilfredsstille dine fysiske, følelsesmæssige og/eller økonomiske behov?

Og hvad med dem, der ikke ved hvorfor de er i et parforhold? “Det skete ligesom bare… Og nu er vi her…” Hvad tror du der sker med dem, når livets udfordringer banker på døren?

Hvis begge parters dybeste ønske er at gøre alt, hvad der står i deres magt, for at gøre den anden glad og lykkelig, hvad skal så kunne stoppe dem? Du lever for den anden, og den anden lever for dig. Det er jo en uovervindelig kærlighedskombination.

Men ligegyldigt hvor meget man elsker hinanden, så kommer der udfordringer. Jeg nævnte igår ordene behov, måde, kvalitet og tid. Hvad i alverden betyder det?

Kilder til problemer

Jo, noget der kan skabe udfordringer i et forhold er, hvis der opstår et behov. Det skal jo dækkes.

F.eks. vil familien gerne have en ny bil, det er et behov. Det er de enige om. Men hvordan skal de anskaffe sig den nye bil?

Skal de spare sammen, og købe den kontant? Skal de købe den på afbetaling? Det er måde.

Skal det være en Ferrari eller en Folkevogn? Det er kvalitet.

Skal den købes i dag, eller om et år? Det er tid.

Alle fire er muligheder for at være uenige. Derfor er alle fire en potentiel kilde til problemer i parforholdet. For hvordan skal man bære sig ad med at tilfredsstille behovet? Og hvad hvis man er uenige om, hvorvidt behovet overhovedet eksisterer?

Ja, nu har vi vist brug for nogle løsninger.

Løsninger

Igår nævnte jeg tolerance, tilpasning og opofrelse.

Tolerance betyder at du accepterer at din partner gør et eller andet, eller synes et eller andet, som du ikke er 100% enig i. Men, det er ikke livsvigtigt, så du tolerer denne forskel. F.eks. at de tit glemmer opvasken, eller ikke er så gode til at rydde op efter sig selv.

Tilpasning betyder at den ene, eller I begge, tilpasser jeres adfærd, holdninger eller behov, så I kommer til et sted, der er acceptabelt for jer begge. F.eks. vil den ene have en Ferrari, den anden vil have en Folkevogn. Okay, I mødes på midten og køber en Audi.

Konen synes manden skal vaske op 7 dage om ugen, manden synes han aldrig skal vaske op. Okay, I bliver enige om at manden vasker op 3 dage om ugen.

Det er tilpasning.

Den sidste løsningsmodel er opofrelse. Manden elsker sine forældre, konen hader sin svigermor. Manden vil gerne besøge sine forældre 1 gang om måneden. Konen hader disse besøg, men fordi hun elsker sin mand, ofrer hun sig, og kommer alligevel med.

Det er de fire potentielle kilder til konflikt: behov, måde, kvalitet og tid. De tre løsninger er tolerance, tilpasning og opofrelse.

Det du altid skal undgå

Det man for alt i verden skal undgå, er 1) at finde fejl hos den anden, 2) forventninger og 3) at kommandere.

Disse tre ting er unødvendige, og skaber intet andet end konflikt. At du står og fortæller din ægtefælle om ALLE de forfærdelige fejl de har… Hvad hjælper det? Det tjener ingen funktion, det er blot destruktivt.

Hvis der er et problem, så gør op med dig selv om løsningen er tolerance, tilpasning eller opofrelse. Hvis du beslutter dig for tolerance eller opofrelse, så gå helhjertet ind i det, velvidende at du gør det for jeres livslange lykkes skyld. Og undlad at lade det gå dig på længere.

Hvis det er tilpasning, så tag samtalen med din ægtefælle.

At forvente at den anden altid skal gøre A, B og C, uden at du siger det til dem, og hvis de ikke gør det er du evigt sur og tvær, ja, så er det igen en unødvendig kilde til negativitet. Dine forventninger hjælper intet, tværtimod, de skaber blot mental irritation indeni dig, når/hvis den anden ikke lever op til det.

Hvis der er et reelt og utilfredsstillet behov, så beslut dig om løsningen er tolerance, tilpasning eller opofrelse. Og så gør hvad der skal til.

At kommandere rundt med den anden er der ingen grund til overhovedet. I er ligeværdige parter i et team, hvis opgave er at maksimere jeres gensidige og livslange lykke. At behandle den anden som mindreværdig ved at kommandere rundt med dem, er blot nedværdigende og destruktivt.

Afrunding

Jeg håber at disse små og praktiske tips kan hjælpe; husk attitudens vigtighed, behov, måde, kvalitet og tid, samt tolerance, tilpasning og opofrelse.

Og undgå altid: at finde fejl hos den anden, forventninger, og at kommandere.

Jeg vil i morgen lave et lille resumé af hele den her uges blogindlæg, der har handlet om følelser, kærlighed og parforhold. Derudover vil jeg tilbyde de, der måtte være interesseret, mere dybdegående analyse og hjælp, til deres unikke, personlige situation.

 

Forelskelse og kærlighed

Intro

“Har du nogensinde været forelsket? Har du nogensinde elsket nogen?”

Mange af os har nok en tendens til at læse fuldstændig samme mening ud af ovenstående to spørgsmål. Men er forelskelse og kærlighed virkelig det samme?

Forelskelse

Jeg ser folk begå den samme fejl igen, og igen, og igen… De tror forelskelse er kærlighed. Det er det ikke.

Når de skal fortælle om hvor lykkelige de er med en ny partner, de netop har mødt, siger de “jeg er simpelthen bare SÅ forelsket! Det er så fantastisk..”

Når der så er gået lidt tid, typisk et sted mellem 3 og 6 mdr, men for nogen kan det godt vare mellem 1 og 3 år, så siger de pludselig “Jeg er bare slet ikke forelsket mere…” Denne udmelding er som regel begyndelsen på enden, eller hvertfald starten på en masse problemer. For hvis man ikke er forelsket mere, så er der jo noget galt! Det må jo være den forkerte partner. For et parforhold handler jo kun om at være forelsket, ikke?

NEJ!

Myten om at hele livet drejer som om forelskelse, må være en af de stærkeste og videst udbredte misforståelser i hele verden. Det er nok også en af de myter, der har allermest smerte og sorg på samvittigheden.

Forelskelse er en form for “hjernelammelse”, hvor du faktisk er fuldstændig dopet, som en anden narkoman. Det er en biologisk mekanisme, hvis formål er at tilskynde til forplantning.. Og jeg tror godt vi kan blive enige om, at det er en yderst effektiv mekanisme! Det kan alle der har prøvet at være forelsket vist godt skrive under på..

Men i og med at det ikke tager et helt liv at forplante sig, så varer forelskelsen heller ikke hele livet. Så efter i gennemsnit 3 til 6 mdr, maksimalt 1 til 3 år, så forsvinder denne hjernedopende mekanismes effekt. Og så kan en forelskelse hurtigt gå hen og blive en forskrækkelse!!

Pludselig ser man sin partner for dem de virkelig er, på godt og på ondt. Så mange personlige egenskaber, som man SLET ikke havde lagt mærke til i starten. Og værst af alt – de er faktisk mega irriterende!!

“Kærlighed gør blind” lyder vores ordsprog, men det burde virkelig være “forelskelse gør blind”.

Så forelskelsen er altså ikke noget himmelsk og magisk (selvom det i DEN GRAD føles sådan). Det er faktisk en form for hypnotisk sexbesættelse, mhp. på forplantning. Men hvad er så kærlighed?

Kærlighed

Jo, kærlighed er det, det hele faktisk handler om. Kærlighed er det der skal til, hvis man skal have et dejligt, livslangt ægteskab. Kærlighed er, at man ikke kan stoppe med at elske den anden – for den de VIRKELIG er. Ikke fordi de skal tilfredsstille behov X, Y eller Z, men bare fordi de er, den de er. Det er kærlighed.

At elske den anden, fordi man ikke kan lade være. Der er intet behov for at forandre dem, eller dig, for at lave om på noget. Der er bare kærlighed.

Kærlighed er ikke universalløsningen på alle problemer i et parforhold, man skal stadig bruge hjernen, men kærlighed er en form for fundament.

Jo stærkere fundamentet er, jo større er sandsynligheden for at man kan bygge et godt, lykkeligt, livslangt forhold.

Og ligegyldigt hvilke problemer der opstår, så er de som regel af typerne: behov, måde, kvalitet eller tid.

Løsningerne er som regel altid af typerne: tolerance, tilpasning, opofrelse.

Det man skal undgå er: finde fejl hos den anden, forventninger, kommandere.

Disse små sjove ord indeholder hele nøglen: behov, måde, kvalitet, tid, tolerance, tilpasning og opofrelse. Men de kræver en uddybning. Med disse små ord, har man stort set alle værktøjer man skal bruge, for at løse ethvert problem.

Så i håb om at hjælpe så mange som muligt, om at være så lykkelige så mulige, på en så let og simpel måde som muligt, vil jeg i morgen uddybe disse værktøjer, og hvordan de fungerer.

 

Parforhold

Intro

I går forklarede jeg om parforhold, at jo mere ens man er, jo større er chancen for at blive sammen i et livslangt, monogamt forhold.

 

Jeg nævnte også, at kun ca. 46% af befolkningen er skabt til at finde lykken i et livslangt monogamt forhold. Hvad så med resten? Jo, dem vil jeg komme ind på i dag.

 

De 42%… “Single? Don’t care”

For den næststørste gruppe på 42% er deres livslykke uafhængig af, om de er i et forhold eller ej. De føler sig ”hele” i sig selv, og det er derfor ligegyldigt om de er single eller ej. De kan derfor også tit føle sig ”fanget” i et forhold, for så skal de pludselig gøre en masse ting, de egentlig ikke gider, for at deres partner er glad. Noget de ikke selv forstår behovet for, for de er jo glade i sig selv.

Derfor sker det ofte, at når der opstår et eller andet ”urimeligt” problem i et forhold, der ikke kan løses lige med det samme, ja så smider disse 42% håndklædet i ringen. Så gider de ikke mere. De er jo lige glade, om de er i forhold eller ej, så alle de forholdsproblemer har de slet ikke brug for.

 

De 46%… “Ægtefælle søges!”

For at sammenligne dette med den største gruppe, de 46% der finder lykken gennem et livslangt monogamt forhold, så har de en generel følelse af ”mangel”. Det er denne følelse de kan slippe af med, og i stedet få en generel følelse af indre ”helhed”, hvis de finder sammen med den rigtige partner. Derfor vil begge partnere gøre ALT for at arbejde på parforholdet. Ja, de kan faktisk ikke leve uden den anden. Det er derfor vi har udtryk som ”min bedre halvdel”. Det er også derfor vi har alle vores romantiske fortællinger om, hvordan parter i et forhold gør umådelige heltegerninger for at være sammen med deres elskede. Disse mennesker lever faktisk for at finde deres udkårne, deres ”soul-mate”. Og først når de finder denne, kan de opnå ægte livslykke og tilfredsstillelse. Det er faktisk en stor del af meningen med deres liv at finde denne nærmest magiske person, der med et trylleslag får hele deres verden til at blive meningsfyldt.

 

De 10%… “Skiftende partnere, ja tak!”

Den næste gruppe på 10% har også en generel følelse af mangel. Så de har altså brug for en partner. MEN! De har flere forskellige måder at føle sig mangelfuld på, og flere forskellige måder at føle sig ”hel” på. Disse mennesker har derfor hele tiden brug for ”bevægelse”, og at møde nye mennesker. For hver ny person de møder, de passer sammen med, føler de en ny form for indre helhed. Men hvis de er med den samme alt for længe, så føler de sig fanget. For de ved der findes så mange andre måder, de kan føle sig hele på. Det handler derfor om ”bevægelse”, og at have mange, skiftende partnere. Det er deres måde at blive lykkelige på.

 

De 1,5%… “Flerkoneriets fortalere”

Nu kommer vi til nogle af de meget sjældne typer. Den første er kun 1.5 procent af befolkningen. Disse personer har en høj grad af indre splittelse, på mange forskellige måder. De har derfor brug for at finde to eller flere, meget unikke personer, der kan bygge broer i deres indre splittelse. Der er meget langt imellem disse typer, så når de endelig finder én, de passer med, så er det om at slå til. De vil begge have en gensidig forståelse for, at de har brug for den tryghed og stabilitet et forhold giver, men de har også begge en gensidig forståelse for, at de har brug for flere partnere, for at opnå fuld tilfredsstillelse. Disse mennesker kan altså kun finde lykken igennem langvarige, polygame forhold. De har brug for 2 eller flere faste partnere, ellers kan de ikke være lykkelige.

De 0,5%… “Overrask mig!”

Den sidste gruppe er også den sjældneste, på kun 0.5%. De er så særlige og unikke, at det er umuligt på forhånd at sige, præcis hvordan de bliver lykkelige i et forhold. Skal de være single, i et monogamt forhold, i et polygamt forhold, eller have skiftende partnere? Det er umuligt at sige med sikkerhed. Hver person er unik. Disse personer skal vente på at livet ”overrasker dem”. Og når dette sker, skal de vente i 29 dage, inden de træffer beslutningen om, hvorvidt de skal indgå i et forhold eller ej.

 

Afrunding

I forlængelse af disse to dages seneste indlæg, vil jeg i morgen gøre op med hvad ”forelskelse” og ”kærlighed” egentlig er. Der hersker nemlig en udbredt misforståelse på dette område. Og NEJ, det er ikke det samme! Det vil jeg gøre op med i morgen.

Lær mere om dig selv, bestil en personlig analyse her.